Wie ben ik?

Ik ben Marjolein Mantelaers. Docent, onderwijskundige, promovendus en eigenaar van Docentenleven.nl en De Lerarenwaaier.

In 2014 stapte ik over vanuit een orthopedagogische functie in de jeugd- en gehandicaptenzorg naar het onderwijs. Als zij-instromer heb ik een behoorlijke weg afgelegd en flink veel hobbels moeten nemen. Ik stapte in alle valkuilen die er zijn en begon vanuit die positie mijn blog Docentenleven

Inmiddels heb ik al jaren mijn bevoegdheid, ben ik afgestudeerd als onderwijskundige en is mijn bedrijf uitgegroeid tot een plek waar startende leraren en zij-instromers informatie en inspiratie vinden. Ook geef ik cursussen en trainingen en ontwikkel ik inductietrajecten samen met scholen.

Wil je meer weten over mij, mijn (onderwijs)achtergrond en/of mijn promotieonderzoek? Bekijk dan mijn profiel op LinkedIn!

Waarom Kom in de Klas?

Mijn interesse en passie voor starten in het onderwijs is groot. Zo groot dat ik inmiddels promotieonderzoek doe naar dit proces. En vanuit die hoedanigheid heb ik geleerd dat begeleiding tijdens de overstap naar het onderwijs en tijdens de eerste jaren binnen het onderwijs van cruciaal belang zijn voor een succesvolle start.

Om mij heen zie ik veel wervingsbureaus en detacheringsbureaus die starters aantrekken en koppelen en/of uitzenden/detacheren. In dit proces mis een een stuk gedegen matching en begeleiding. Daar wil ik graag verandering in brengen. Met Kom in de Klas wil ik starters en (potentiële) zij-instromers de gelegenheid geven om gedegen onderzoek te doen, zich goed te oriënteren en echt te ervaren hoe het onderwijs is en wat er bij hen past.

Kennismaken?

Wil je meer weten over dit project? Op deze website deel ik alles wat je moet weten! Benieuwd wat we voor jou of jouw school kunnen betekenen? Mail ons op info@komindeklas.nl voor een kennismakingsgesprek!